Recomandari din blogosfera

de / November 6th, 2011 / 245 vizualizari

Am mai aruncat un ochi prin blogosfera si m-am delectat cu articole scrise de serial readeri! Acum la inceput de noiembrie nevoia de lectura parca e mai mare si recomandarile bloggerilor vin sa-mi calauzeasca pasii (adica privirea) spre titluri noi, carti nestiute… Iata cateva recomandari:

Pe blogul lui Rontziki am citit despre cartea Corectii scrisa de Jonathan Franzen. “M-am obişnuit ca, atunci când citesc literatură contemporană, mai ales cărţi despre care am auzit deja că sunt adevărate revelaţii, să fiu frapată, cartea să aibă în ea ceva şocant, indiferent dacă-şi atinge sau nu scopul în ce mă priveşte, să dezvăluie realitatea pe care o trăim cu atitudinea şi sub forma unei demascări.” Uneori avem nevoie de astfel de recomandari pentru a intoarce privirea spre o carte sau alta. Mai multe despre aceasta carte cititi aici.

Am recitit pe blogul Mayei recenzia cartii Fata cu cercel de perla. Si, acum, dupa ce am citit cartea va recomand si voua aceasta recenzie. Va va convinge cu siguranta ca este o carte minunata: “Pornind de la celebrul tablou al lui Vermeer, Tracy Chevalier isi imagineaza povestea din spatele tabloului, in viziunea ei povestea unei slujnice. Este o poveste a complicitatii care se naste intre pictor si modelul sau, in ciuda tuturor geloziilor pe care aceasta acceptare tacita a admiratiei o va declansa.” Cititi recenzia aici.

Pe blogul Simonei am citit despre cartea Gabrielei Adamesteanu, Dimineata pierduta. Nu este o recenzie tocmai pozitiva, de aceea o si recomand. Intalnesc destul de rar aprecieri negative la adresa cartilor: “Stiti cum sunt acele carti care te fac sa regreti ca le-ai cumparat? Cam asa mi s-a intamplat mie cu Dimineata pierduta…Ma gandesc uneori de ce ma incapatanez sa termin cartile care nu ma incanta cand pe rafturi in biblioteca ma asteapta multe altele.” Mai multe puteti citi aici.

Am citit un articol foarte interesant pe blogul Misterele Dunarii despre cum va arata cartea electronica: “De puţin timp, majoritatea editurilor româneşti au început să vândă şi cărţi în format electronic. Oferta este deocamdată modestă: ceva clasici şi ceva autori români care au acceptat să-şi vândă cărţile şi în această formă. Am văzut chiar o lansare de volum direct şi doar în format electronic, ceea ce este pentru moment, în România, un fel de avangardism literar.” Puteti citit intregul articol aici.

Inchei lista de recomandari cu articolul Biancai, “Cele mai bune 10 carti de calatorie scrise vreodata”: “Nu o spun eu ci revistele străine. Din păcate nu am citit decât o singură carte din această listă și aceea este On the Road (Pe drum) – Jack Kerouac, însă mai am una din listă în bibliotecă și cred că o să-i dau cât de curând o șansă, Travels with Charley: In Search of America (Calatorii cu Charley: descoperind America) – John Steinbeck…” Pentru amataorii de calatorii aceasta pare a fi o lista importanta! Mai multe cititi aici.

Inchei aici lista de recomandari nu inainte de a lasa deschisa invitatia mea: daca ati citit articole interesante cu si despre carti, nu ezitati sa ne spuneti si noua. Vrem sa le citim!

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

5 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare