puzzle rooms

Central Park de Guillaume Musso – o lansare altfel

de / May 18th, 2016 / 429 vizualizari

Încep acest articol ca discursurile de Oscar: vreau să le mulțumesc celor de la editura ALL pentru o lansare originală (la mai multe!), colegilor de birou care m-au lăsat să plec mai devreme pentru a ajunge la timp în Central Park, la întâlnirea cu Guillaume Musso, cititoarei în serie care mi-a cedat locul ei la lansare, partenerelor de cătușe (Andreea Chebac de la Bookblog si Andreea Stan), celor de la Puzzle Rooms pentru că ne-au primit cu brațele deschise și au rezistat cu stoicism avântului nostru detectivistic. Îmi cer iertare dacă am uitat pe cineva, emoțiile sunt de vină.

puzzle rooms

Ce încerc eu să spun este că lansarea celui mai recent roman semnat de Guillaume Musso, thrillerul polițist Central Park, nu a fost una obișnuită, fapt care m-a bucurat nespus. Îmi plac lansările de carte, dar acestea tind să devină repetitive – aceleași locații de fiecare dată, aceiași invitați previzibili care se succedă parcă prin rotație, aceleași întrebări, dar adresate altor persoane. Nu a fost cazul și de această dată, întrucât editura ALL a venit cu o propunere inedită, reușind să îmbine două dintre cele mai mari pasiuni ale mele: cărțile și jocurile de tip escape-the-room (despre care v-am povestit aici), pentru o lansare memorabilă.

Pentru o oră (și vreo două-trei minute, dacă e să fiu sinceră până la capăt) am intrat în pielea personajelor din carte: ne-am trezit, încătușate, într-un cameră misterioasă și, plecând de la indiciile ascunse în cele mai neașteptate locuri, trebuia să ne redobândim libertatea și să aflăm identitatea criminalului. Pentru că, da, există și o victimă în poveste, la propriu, dar nu vă dau prea multe detalii, pentru a nu vă strica supriza, în cazul în care decideți să vă testați aptitudinile de polițist la Puzzle Rooms. Pentru doritori, jocul este diponibil, în continuare, în varianta adaptată după acțiunea din roman, așa că nu ezitați să vă rezervați o oră de investigații… ca la carte. S-ar putea, totuși, să evadați mai repede dacă citiți cartea înainte, lucru care nu o să-i facă tocmai bine orgoliului meu.

Piua

AȘA DA! ALL & Co., mai așteptăm astfel de lansări, abia ne-am încălzit. Pe curând!

# # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

3 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare