Cartea lunii februarie: Îți voi dărui soarele

de / February 2nd, 2016 / 583 vizualizari

iti-voi-darui-soareleO nouă lună, o nouă temă pentru lecturile noastre: februarie cu dragoste.

Ca-n fiecare an, luna aceasta ne vom delecta cu lecturi romantice, povești pline de pasiune. Dacă unii se gândesc cu groază la explozia de roșu, de inimioare și dulcegării care urmează, noi, cititorii în serie, ne gândim la paginile în care ne vom pierde, la siropul poveștilor care ne vor fermeca. În fruntea acestor povești este una specială, aceea care a primit cele mai multe voturi din partea cititorilor și care poartă titlul de cartea lunii februarie: Îți voi dărui soarele scrisă de Jandy Nelson.

Jude și fratele ei geamăn, Noah, sunt extrem de apropiați. La vârsta de treisprezece ani, îl găsim pe Noah, un băiat singuratic, retras, care desenează întruna și care se îndrăgostește de carismaticul băiat din vecini, în vreme ce neastâmpărata Jude este plină de semne de bună purtare, se dă cu un ruj roșu aprins și vorbește întruna, ca pentru amândoi.

Trei ani mai târziu, însă, la șaisprezece ani, Jude și Noah de-abia își mai vorbesc. Între cei doi gemeni s-a petrecut un lucru care a reușit să-i trimită pe fiecare pe căi diferite și dramatice în același timp… asta până când în viața lui Jude își fac apariția un băiat chipeș, arogant și distrus, și încă o persoană – o forță nouă și imprevizibilă.
Primii ani sunt relatați de către Noah. Povestea anilor de mai târziu îi aparține lui Jude. Însă gemenii nu știu că fiecare deține doar o jumătate din poveste, iar dacă s-ar putea regăsi unul pe celălalt, ar avea șansa de a crea din nou lumea pe care au pierdut-o.

Dacă ați citit și această carte, vă așteptăm cu impresii mai jos, în zona de comentarii, sau pe site.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Îți voi dărui soarele, o puteți comanda pe Libris.ro aici sau Elefant.ro aici și vă așteptăm în club, la discuții!

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

3 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare