Hotelul care a inspirat “The Shining”, transformat intr-un muzeu al groazei

de / October 28th, 2015 / 249 vizualizari

shiningIn 1974, scriitorul Stephen King a petrecut o noapte la hotelul Stanley din Colorado. Dupa ce si-a visat copilul alergand pe coridoarele hotelului, s-a trezit cu inspiratia necesara pentru un nou roman – asa a luat nastere “Shining”, care mai tarziu a fost adaptat pentru marele ecran de Stanley Kubrick, intr-un film devenit, ca si cartea, un clasic al genului.

In 2015, hotelul este din nou sursa de inspiratie: de data aceasta pentru un muzeu al groazei, primul de acest fel din lume.

Proiectul, care se va intinde pe o suprafata de 43.000 mp, se va intitula Stanley Film Center si va include si o arhiva de filme si un studio de productie.

Pe planurile propuse se regasesc mai multe zone dedicate divertismentului, atat la interior cat si in aer liber, inclusiv o sala de cinema cu 500 locuri; un muzeu interactiv, unde pot fi admirate expozitii rotative, precum The Walking Dead; un studio de inregistrare de 3.000 mp; sali de clasa si spatii pentru workshop-uri; cele mai noi solutii de post-productie si editare. Centrul va colabora cu Colorado Film School pentru a crea o platforma integrata de invatamant pentru studenti si toti cei interesati. Investitia totala pentru acest proiect se va ridica la suma de 24 milioane dolari.

De mentionat ca aceasta initiativa are sustinatori celebri – printre numele mari de la Hollywood care asteapta cu nerabdare inaugurarea muzeului se numara actorii Simon Pegg si Elijah Wood. “Chiar nu exista un loc mai potrivit pentru celebrarea horror-ului ca forma de arta decat hotelul Stanley”, a declarat Elijah Wood.

Sursa

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare