Rui Zink la Bucuresti

de / September 28th, 2015 / 172 vizualizari

Miercuri, 30 septembrie, ora 19.00 la Libraria Humanitas de la Cismigiu, scriitorul portughez Rui Zink, autorul celebrului roman Cititorul din pestera,  participa la lansarea editiei Humanitas Ficton a noului sau bestseller, Instalarea friciio ingenioasa parabola a societatii contemporane.

 
Instalarea-fricii


La eveniment vor prezenta romanul alaturi de autor, Micaela Ghitescu, traducatoarea romanelor lui Rui Zink in limba romana, scriitorii Ioana Parvulescu si Radu Paraschivescu si Daniel Perdigao, directorul Institutului Camões din Bucuresti. Moderatorul intalnirii va fi Denisa Comanescu, director general Humnaitas Fiction.

Evenimentul este organizat in parteneriat cu Ambasada Portugaliei si Institutul Camões.

O parabola ingenioasa a societatii contemporane, Instalarea fricii, noul roman al lui Rui Zink este destinat sa egaleze succesul de care se bucura bestsellerul sau Cititorul din pestera.

La usa unei tinere femei care isi creste singura copilul suna doi barbati: „Am venit sa instalam frica“. In fundal se profileaza statul ca masinarie prin care noua paradigma a „culturii fricii“ genereaza siguranta cetatenilor. Frica universala a copilului (Scufita Rosie si lupul), cea ancestrala (canibalismul), cele individuale si familiale (boala, rapirea) isi dau mana cu fricile colective actuale (terorismul, pandemiile), peste toate tronand frica de ziua de azi si de ziua de maine. Ce nu stiu insa instalatorii veniti sa-ti faca datoria este ca, in clipa in care femeia aparent neajutorata le-a deschis usa iar ei au trecut pragul, si-au semnat sentinta: ironie feroce a sortii, vanatorul devine prada, calaul – victima. Constructia romanului este, in cvasitotalitate, sub forma de dialog, procedeu care creeaza un suspans continuu si face lectura usoara si captivanta, iar povestea se sprijina, conform „marcii Rui Zink“, pe ironie si paradoxuri, infratind parca autorul, naratorul si cititorul in recunoasterea unor adevaruri tulburatoare.

Cumpara cartea de pe Elefant.ro aici sau Libris.ro aici.

# # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Postul precedent

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare