Originile familiei Potter

de / September 26th, 2015 / 514 vizualizari

Harry-Potter-ParentsProbabil nu exista un singur fan inrait al seriei “Harry Potter” care sa nu fie curios in legatura cu detaliile nestiute ale povestii. Din fericire, J.K. Rowling nu-si dezamageste cititorii si ne dezvaluie pe site-ul pottermore.com, printr-o noua postare, originile familiei Potter si contributia acesteia in lumea vrajitoriei.

Desi familia Potter este una cu multi descendenti, pana la nasterea lui Harry aceasta nu a avut o relevanta deosebita in sfera magiei. In lumea celor cu Sange-Mal, cuvantul Potter semnifica o ocupatie – fabricarea ceramicii si olarit (Pottery). Iar la baza familiei se afla un vrajitor excentric din secolul XII, pe nume Linfred de Stinchcombe, a carui porecla era “Olarul” (the Potterer). Linfred era adesea cautat de catre vecini pentru leacuri medicinale. Nimeni nu a remarcat faptul ca potiunile lui pentru febra si varicela erau de fapt magice, fiind considerat, in general, un tip simpatic, putin excentric si cu o existenta simpla.

In intimitatea casei sale, Linfred a condus o serie de experimente care au stat la baza averii familiei Potter. Astfel, potiunile create de el si vandute catre alti vrajitori si vrajitoare de la acea vreme, au dus sa imbogatirea personajului. Astfel, el a avut posibilitatea sa lase mostenire copiilor sai o cantitate insemnata de aur. Descendentii lui Lindfred Potter au continuat sa traiasca in vestul Angliei, toti remarcandu-se prin sclipiri de geniu, in ciuda existentei invaluite in discretie.

Inaintand in timp, gasim alt membru important al familiei: Fleamont Potter, inventatorul unei potiuni denumite Sleekeazy’s Hair. Fleamont este si tatal lui James Potter, care a fost casatorit cu Lily Evans – din acest punct, povestea devine cunoscuta tuturor. Tot din postarea lui J.K Rowling, aflam cum a intrat tatal lui Harry in posesia pelerinei “invizibile”, un accesoriu atat de util in nenumaratele aventuri traite la Hogwards.

Desi seria a ajuns la final, autoarea intretine in continuare interesul fanilor cu mici istorioare care vin periodic in completarea ei. Un gest frumos zic, mai ales pentru cei care cu greu se pot desprinde de universul magic al lui Harry Potter.

# # # #

Silvia

Silvia este o cititoare si o visatoare, dar suficient de ancorata in realitate cat sa observe frumusetea din jur si sa scrie despre ea. Considera ca orice carte citita ofera o experienta valoroasa, iar imaginatia este un mijloc de transport sigur catre lumile ascunse in carti.

Postul urmator

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare