hiding behind a book

Drumul rusinii

de / July 31st, 2015 / 242 vizualizari

Sunt genul de cititoare care se bate cu pumnii in piept cum ca e mandra de cartile pe care le citeste si care nu concepe sa dea explicatii pentru alegerile sale literare. Genul care nu se sfieste sa citeasca teen-lit chiar si la 30 ani sau chick-lit… oricand. In biblioteca mea, Orhan Pamuk, Sophie Kinsella, Asimov, Cella Serghi, Alice Munro, Danielle Steel, Suzanne Collins si multi altii isi odihnesc paginile intr-o armonie perfecta.

Asadar, nu o sa ma vedeti ascunzandu-mi cartile in spatele unor coperti opace, dar, daca se intampla sa mergem cu acelasi tramvai, s-ar putea sa ma vedeti rosind la unele lecturi… mai indraznete. In astfel de momente, am impresia ca toti ochii din RATB sunt atintiti pe randurile cu pricina si ca sursa colorarii mele devine tinta amuzamentului public. Nu pretind ca asa se intampla lucrurile si in afara mintii mele, dar tot imi vine sa acopar paginile buclucase de priviri imaginare. Desi, s-ar putea sa nu fie doar paranoia mea la mijloc, daca tinem cont ca pe cand citeam Versetele satanice ale lui Salman Rushdie, o babuta cu frica lui Dumnezeu m-a intrebat, facandu-si cruce, daca sunt satanista. Acum, nu stiu ce credeti voi, dar parerea mea este ca eu as fi fost mult mai indreptatita sa imi fac cruce intr-o astfel de situatie. De retinut insa ca exista interes din partea tertilor pentru cartile pe care le citesc.

Dintre lecturile care mi-au colorat obrajii, amintesc doar cateva, cele mai recente: cartile lui Llosa, cam tot ce am citit de Pascal Bruckner, primele doua volume din mult prea discutatele umbre ale lui Grey (nu am mai avut nervi sa il citesc si pe al treilea) – dar aici, recunosc, rusinea a fost cauzata mai ales de vocabularul limitat si de povestea abracadabranta. Asa sa stiti: cu cat tin cartea mai aproape de mine, cu atat e mai incomod (din varii motive) pasajul respectiv.

Voua vi s-a intamplat vreodata sa va imbujorati la anumite pasaje si sa va fi dorit sa nu fiti in public cand se intampla acest lucru? Sau sunt singura cu paranoia mea? Si daca vi s-a intamplat, totusi, tare curioasa as fi sa aflu si titlurile “vinovate”.

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

5 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare