Un Bookfest memorabil

de / May 25th, 2015 / 226 vizualizari

Memorabil. Asa as descrie intr-un singur cuvant editia din acest an a targului de carte Bookfest. Motivele pentru care nu voi uita niciodata acest Bookfest sunt insa, probabil, altele decat v-ati astepta.

Bookfest 2015

In primul rand, nu mi-am cumparat absolut nimic. Nici macar o carte, fie ea si la un leu. Niciun pachet de ceai, niciun CD/DVD, tricou, sapun sau cutie de bijuterii. Nici macar o jucarie sau un semn de carte. NIMIC. Cand vreodata mi s-a mai intamplat acest lucru? Va spun eu: NICIODATA. E ca si cum acest Bookfest nu a existat pentru mine, desi nu a fost cu nimic mai prejos decat alte editii. Aceleasi edituri cu oferte tentante, acelasi iures de lansari, aceleasi multimi de cititori si gura-casca. Am observat la standuri, zambind printre carti, aceleasi chipuri pe care am ajuns sa le cunosc foarte bine dupa atatia ani de Bookfest si Gaudeamus. Am urmat acelasi traseu ca de fiecare data, cu aceleasi opriri, si am rasfoit cartile care ma strigau de zor doar ca, se pare, nu suficient de tare.

Nu stiu daca de vina este faptul ca nu mai am unde sa imi tin cartile necitite – da, atat de multe sunt -, faptul ca salariul vine abia la inceputul lunii viitoare (desi acest lucru nu mi-a stavilit elanul de shopping literar pana acum) sau faptul ca se apropie sfarsitul lumii si chibzuinta mea este primul semn prevestitor. S-ar putea, totusi, ca explicatia sa fie mult mai simpla si sa aiba legtura cu faptul ca am stat putin sub o ora la targ. Adica am fost pe fuga.

Pusa in fata alegerii: o incursiune rapida printre standuri sau o asteptare lunga, pana la urmatorul targ de carte, e lesne de inteles ca am ales prima varianta. Imi place atmosfera de la Bookfest, este mult mai aerisit decat la fratele cel mare, Gaudeamus. Poti sa te plimbi printre standuri si sa iti vezi de cartile tale fara sa faci baie de multime, chiar daca programul iti permite sa ajungi la targ doar sambata, dupa-amiaza.

Cu toate acestea, cu o carte tot m-am ales. Draga mea Andres, care e tot timpul atenta la dorintele mele, s-a intors cu o recolta frumoasa de carti semnate de autori romani pentru ea, dar si cu cartea cu cea mai frumoasa coperta, pentru mine. Dupa cum va spuneam: me-mo-ra-bil!

Johnny Depp

Pentru voi cum a fost Bookfestul din acest an?

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

3 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare