Mario Vargas Llosa debuteaza in actorie

de / January 28th, 2015 / 139 vizualizari

LlosaScriitorul peruan Mario Vargas Llosa (78 ani) va debuta ca actor intr-un spectacol de teatru ce va avea premiera in aceasta saptamana, la Madrid. Sa viseze oare si la un Oscar, detinatorul premiului Nobel pentru literatura pe anul 2010?

Spectacolul “Los cuentos de la peste”, inspirat de cele 100 de nuvele incluse in “Decameronul” lui Boccaccio, este regizat chiar de autorul sud-american. Cu aceasta piesa, Mario Vargas Llosa va urca pe scena pentru prima data in calitate de actor principal. El a mai fost prezent pe o scena de teatru, dar cu ocazia unor lecturi pe care le-a sustinut in campania de promovare a reprezentantiei sale teatrale din 2006, inspirata din “Odiseea” lui Homer.

Rolul interpretat de Llosa este cel al lui Ugolin, un nobil din secolul al XIV-lea. Ce are de spus scriitorul devenit actor despre aceasta experienta? “Sunt emotionat, foarte emotionat, terorizat, speriat, panicat, ma intreb in fiecare zi daca nu cumva ideea de a ma lansa in acest proiect reprezinta o adevarata nebunie, dar, in acelasi timp, este atat de stimulant, interesant, este o experienta atat de noua si care ma intinereste”.

Desi povestea originala a acelei nuvele din “Decameron” este veche de mai multe sute de ani, Mario Vargas Llosa a tinut sa sublinieze rezonanta ei contemporana. “Terorismul este un flagel al timpurilor noastre”, a spus scriitorul, potrivit caruia cultura “este o arma extraordinara pe care o avem pentru a ne apara in fata adversitatii”.

“Lumea continua sa cunoasca ciume” si “terorismul, de exemplu, este o ciuma a epocii noastre (care) ia mai multe forme, religioase si politice”. “Teroristul, intr-o anumita maniera, este marele protagonist al secolului al XXI-lea prin prisma atentiei pe care o genereaza”, a completat Mario Vargas Llosa.

Scena teatrului care gazduieste acest spectacol a fost complet transformata, pentru a ocupa locul central in sala, in mijlocul publicului. Reprezentatiile “Los cuentos de la peste” vor avea loc intre 28 ianuarie si 1 martie, la Teatro Real din Madrid.

Sursa

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare