Winnie și Wilbur. 2 cărți minunate pentru copii

de / December 23rd, 2016 / 650 vizualizari

Îmi plac foarte mult cărțile illustrate și amuzante pentru copii. Așa că atunci când am descoperit cartea Winnie și Wilbur. Winnie Baba-Cloanța am fost foarte entuziasmată și pe loc am decis, după lectură, că trebuie să o prezint copiilor de la clubul de lectură (clasa întâi). Așa că ne-am adunat cu toții în cerc și am început să lecturăm, pagină cu pagină și imagine cu imagine, povestea haioasă: Winnie Baba-Cloanța își duce veacul într-o casă neagră ca tăciunele – fotoliile sunt negre, scările sunt negre, podelele sunt negre și ele, până și ușile sunt tot negre. Problema e că Wilbur, cotoiul lui Winnie, e negru și el. Așa că Winnie va trebui să facă o vrajă sau două, ca să fie sigură că o să-l vadă pe Wilbur pe oriunde s-ar tolăni… însă lucrurile nu merg așa cum spera ea, iar Wilbur este extrem de nefericit… dar faptul că este o vrăjitoare iscusită se dovedește a fi un avantaj și lucrurile intră pe făgașul cel bun.

Pornind de la nefericirea lui Wilbur (sesizată neașteptat de unul dintre băiețeii mai timizi din clasă), am discutat despre ce înseamnă sa fii diferit, de ce nu e potrivit să râdem unii de alții (mergând până la extrem, aducând în discuție fenomenul de bully-ing) și de ce trebuie să fii tu însuți mereu. Nu mă așteptam ca Winnie și Wilbur să îi cucerească atât de repede pe copii, însă reacția lor și faptul că și-au deschis sufletul m-a bucurat nespus.

winnie

Cum însă jocul este înțelepciunea copilăriei, ca să îl parafrazez pe Blaga, apoi l-am colorat pe Wilbur așa cum a rezultat după fiecare vrajă… Abracadabra, hocus pocus… distracția a fost maximă!

wilbur baba cloanta

Așa că, la următoarea întâlnire, ne vom crea singuri o baghetă magică, deoarece dorim să o ajutăm pe Winnie să «abracadabra, reparatus» în următoarea sa aventură: Winnie și Wilbur. Iarna lui Winnie.

iarna lui winnie

Winnie și Wilbur (Winnie the Witch fiind numele original) este o serie de cincisprezece cărți pentru copii, scrise de Valerie Thomas și ilustrate de Korky Paul. Potrivit Oxford University Press, mai mult de cinci milioane de cărți din această serie au fost vândute. Primul volum din serie a fost publicat în 1987 și a avut tiraje până în 1997, iar apoi a fost republicat cu o nouă copertă în 2006. Succesul seriei cel mai probabil se datorează combinației scriitor – ilustrator: Valerie Thomas a lucrat pentru mulți ani în educație, predând în școlile din Australia și Marea Britanie, iar Korky Paul este un multi-premiat ilustrator de cărți pentru copii. Winnie Baba-Cloanța și Iarna lui Winnie sunt primele două cărți ale acestei serii și sper, cu mâna pe inimă recunosc, ca editura Arthur să continue trendul și să publice toate volumele, deoarece sunt senzaționale!

Cărțile sunt disponibile la Elefant, aici, sau la Libris, aici >>

# # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare