cititori

Împreună creștem cititori: Faceți un plan de lectură pentru noul an

de / December 5th, 2016 / 1,574 vizualizari

Noul an se apropie cu pași repezi. Este momentul să trageți linie și să faceți recensământul cărților citite (împreună cu copilul). Sunteți mulțumiți de rezultate? Excelent! E clar că trebuie păstrată direcția, fiind una potrivită pentru copilul dv. Nu sunteți mulțumiți? Încercați să schimbați ceva! Puteți începe cu 3 pași simpli, dar importanți:

1. Stabiliți la început de an cărțile pe care doriți să le citiți.

Lăsați copiii să își aleagă singuri cărțile pe care vor să le citească. Puteți face o listă a acestora și să citiți împreună cărțile în ordinea de pe listă, puteți să le scrieți titlurile pe bilețele și să introduceți bilețelele într-un borcan, lăsând copilul să extragă câte un bilețel o dată sau puteți crea un joc de bingo cu opțiuni haioase – astfel va fi și mai distractiv pentru ei. Introduceți bilețele/căsuțe „joker” – odată atins jokerul, copilul poate citi orice carte dorește, chiar dacă nu este pe listă. Transformați procesul de selecție într-o joacă! (click pe imagine pentru a o putea salva)

book-jartemplate_listacitit-page-001

2. Țineți un jurnal al lecturilor.

Notați împreună data la care a început cartea, titlul ei, autorul și scurte concluzii. Pe măsură ce citiți (sau citește singur), cereți copiilor să deseneze imaginea ce le-a rămas în minte după cele citite sau la final creați o scenetă pe baza cărții. Este o extraordinară metodă de sedimentare a informațiilor. (click pe imagine pentru a o putea salva)template_lecturi-page-001

3. Stabiliți obiective de lectură.

Obiectivele pot fi legate de volumul de lectură (de exemplu, o carte de 25 de pagini, de 50 de pagini) sau de tipul cărții (de exemplu, carte de benzi desenate, de poezii). Faceți o listă a acestor obiective și bifați obiectivele îndeplinite. Sărbătoriți atingerea obiectivelor. Lăudați-i pentru alegerea de a citi în detrimentul calculatorului și televizorului.

Organizarea poate fi cheia succesului!

Vezi toate ideile și lasă-ne comentarii cu ideile tale>>

Preia bannerul campaniei pe blogul tău! Dacă ai nevoie de alte dimensiuni, scrie-ne pe [email protected].

Urmărește și susține campania pe Facebook cu hashtagul #impreunacrestemcititori

Mulțumim!

impreuna crestem cititori

 

Sursă foto

# # # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare