Gaudeamus 2016: să ne bucurăm de abundența de oferte!

de / November 14th, 2016 / 421 vizualizari

Probabil am mai spus-o și cu altă ocazie, dar de câte ori ajung la târgul de carte Gaudeamus, mă simt exact cum se simțea Belle din “Frumoasa și Bestia” în biblioteca uriașă a castelului: nici ea, nici eu nu știm încotro să ne uităm mai întâi, descoperind pline de entuziasm mii de cărți, pentru lecturarea cărora nu ajunge o viață de om.  Bineînțeles, sunt și un pic invidioasă pe ea: condițiile în care trăia, fără wi-fi, fără job și având câte un servitor pentru fiecare muncă de la castel, îi oferea suficient timp să parcurgă fără probleme cel puțin jumătate din uriașa bibliotecă, pentru toată viața. Însă, chiar dacă cititul era o activitate mai populară acum trei secole, prezența constantă, an după an, a vizitatorilor la târgul Gaudeamus ne arată că prietenele cu pagini încă au un cuvânt greu de spus în relația cu stăpânii lor și că au enorm de multe de oferit.

Editurile pe care le îndrăgim știu și ele acest lucru, de aceea ne-au pregătit, și la ediția 2016 a târgului Gaudeamus, o serie de noutăți care să completeze lista de cărți de citit pentru anul următor, dar și pentru vacanța de Crăciun care bate la ușă.

Editura Herg Benet organizează o serie de lansări în datele de 19 și 20 noiembrie. În ziua de 19 putem participa la lansarea romanelor “Jurnalul primei mele morți” de Ioana Duda, “Tentații” de Corina Ozon, “Poezii pentru văduve” de Marcica Belearta sau “Sfârșitul nopții” de Petronela Rotar. Duminică îi vom întâlni pe Flavius Ardelean la prezentarea romanului său, “Noumenoir”, dar si pe Anda Docea, la lansarea celei de-a doua ediții a volumului “Camere de hotel” (loc în care mă veți găsi cu siguranță!).

jurnalul_primei_mele_morti-ioana_duda

noumenoir

camere-de-hotel

 

 

 

 

 

 

 

 


Grupul editorial Trei
ne pregătește o serie de premiere editoriale, care variază de la thrillere până la cărți romantice, “self help” și cărți ale căror ecranizări au apărut și pe marile ecrane la noi. La standul editurii Trei vom găsi: “Te las să pleci” de Clare Mackintosh, “Îmblânzitorul de lei” de Camilla Lackberg, “Casa păpușilor” de Helen Grace, sau “Fata din tren” de Paula Hawkins. Tot editura Trei ne pregătește noi titluri din domeniul educației și psihoterapiei, dar și cărți care pot fi de ajutor pentru cei cu copii: “Copilul și spiritualitatea”, “Familia ca pacient”. Împreună cu editurile Pandora M și Lifestyle Publishing, Trei va putea fi găsită la standul 17 din pavilionul Romexpo, în perioada 16-20 noiembrie.

te-las-sa-pleciimblanzitorul-de-lei

fata-din-tren

 

 

 

 

 

 

 


Cărțile Pandora M
vin cu o reducere de 30% la toate tilurile, pe întreaga perioadă a târgului Gaudeamus. În plus, copiii se vor putea bucura de evenimentele Pandora M și PanDA, în data de 19 și 20 noiembrie, ora 11:00: Lansarea de carte “Distrează-te și colorează lumea lui Oli” de Olga Gudynn va avea loc în salonul de carte pentru copii Ion Creangă, la fel ca lansarea cărții “Cum se face un Univers?, volumul I din seria Poveștiința” de Alex Doppelganger.

distreaza-te-si-coloreaza-lumea-lui-oli           cum-se-face-un-univers

 

 

 

 

 

 

 

Editura Nemira sosește, ca de obicei, cu tolba încărcată. Vom întâlni ultimul roman al lui Julian Barnes, “Zgomotul timpului”, iar pentru iubitorii de poezie se lansează o colecție nou-nouță: VOPRAL, coordonată de Svetlana Cârstean. Evenimentul cuprinde prezentarea volumelor de poezii – “Dodii” de Florin Dumitrescu și “Sisteme de fixare și prindere” de Ștefania Mihalache, în data de 19 noiembrie, ora 14:30, la standul editurii Nemira. În colecția Nautilus SF&Fantasy avem “Pacea eternă” de Joe Haldeman, volumul “Jumătate de război”, ultimul al trilogiei Marea sfărâmată de Joe Abercrombie sau “Arhanghelul Raul” de Ovidiu Eftimie. Colecția Young Adult ne oferă noile romane “Panica” de Lauren Oliver și “Vrăjitoarea adevărului” de Susan Dennard. Recomandăm și o tură pe la standul editurii Nemi pentru copii, unde sunt pregătite o serie de povești noi sau clasice, încărcate de magie.

zgomotul-timpului arhanghelul-raul vrajitoarea-adevarului

 

 

 

 

 

 

 

 

Editura Herald va fi prezentă la târg între 16 și 20 noiembrie, cu o serie de noutăți literare inedite. Avem șansa să explorăm noi universuri și culturi alegând una dintre numeroasele cărți cu tematică spirituală, religioasă, psihologică sau filisofică. Printre titlurile nou lansate se remarcă: “Cum gătim realitatea – Rețetar de spiritualitate pentru oameni sceptici“, scrisă de Daniela Andreescu, “Mindfulness: 8 pași către fericire” scrisă de Bhante Gunarana, “Georgrafia intimă a femeii“, de Natalie Angier, și “Sexualitatea masculină” de Michael Bader. Pentru cei doritori să descopere civilizații apuse, Herald pregătește joi lansarea a două cărți fascinante: “Peripețiile lui Nastatin Hogea” și “Oceanul sufletului” de Rumi.

geografia intima a femeii mindfulness
 

 

 

 

 

 

 

Editura Litera ne așteaptă de asemenea cu o serie de cărți premiate și ecranizate. Vizitatorii standului Litera se vor bucura de reduceri până la 50% pentru cele mai noi titluri, ce cuprind autori clasici sau moderni, musai talentați. Vom descoperi continuarea bestseller-ului ecranizat “Înainte să te cunosc” – “După ce te-am pierdut” de Jojo Moyes, “Ultima scrisoare de dragoste” și “Fata pe care ai lăsat-o în urmă”, toate făcând parte din romantica colecție Blue Moon. Cartea “Scurtă istorie a șapte crime” de Marlon James, distinsă cu premiul Man Booker 2015 este de asemenea un titlu demn de remarcat. Din colecția Clasici Moderni si Contemporani fac parte “Frații Burgess” de Elizabeth Strout, “Roșcovanul” de J.P. Donleavy, “Revolutionary Road” de Richard Yates și “Lupta mea, Insula copilăriei” de Karl Ove Knausgard. Ca surprize, avem două apariții feminine, frumoase dar mai ales talentate: Luminița Saviuc, autoarea cărții “15 lucruri la care să renunți pentru a fi fericit” și Cristina Chiperi, autoarea bestsellerului internațional “My dilemma is you”. Ambele titluri vor fi prezentate în datele de 18 noiembrie ora 17:30 (Luminița Saviuc) și 19 noiemebrie, ora 16:30 (Cristina Chiperi). Pentru întregul program al lansărilor, consultați site-ul editurii.

dupa-ce-te-am-pierdut scurta-istorie-a-sapte-crime

roscovanul

 

Editura All este, ca de obicei, dornică de a încânta cât mai mulți cititori. Ne vom bucura de o serie de lansări în datele de 18, 19 și 20 noiembrie, dintre care evidențiem: sâmbătă ora 14:00 – lansarea volumului “Dragă, mă duc la Charlie” de Maryse Wolinski, soția caricaturistului Georges Wolinski, care a fost ucis în atentatul de la Charlie Hebdo din Paris. Lansarea o are ca invitat special pe fosta doamnă Ministru al Culturii, Mona Muscă. Tot sâmbătă au loc lansările “Culori și tradiții în folclorul românesc” – carte de colorat de ilustratorul Devis Grebu și “Din Liverpool în Carpați” de Arabella McIntyre-Brown. Duminică la ora 12:00 Alex Ștefănescu va fi prezent la lansarea cărții “Fragmente” de Bujor Nedelcovici.

draga_ma_duc_la_charlie-wolinski Culori_si_traditii_in_folclorul...-R-235x235-COVER-V2.cdr din_liverpool_in_carpati

Pentru că se anunță un târg plin de evenimente și de surprize, vă invit să vă alăturați mulțimii de cititori care se vor perinda săptămâna aceasta printre standurile cu miros de carte nouă și de povești necunoscute, în Pavilionul Central Romexpo.

# # # # # # # # # #

Silvia

Silvia este o cititoare si o visatoare, dar suficient de ancorata in realitate cat sa observe frumusetea din jur si sa scrie despre ea. Considera ca orice carte citita ofera o experienta valoroasa, iar imaginatia este un mijloc de transport sigur catre lumile ascunse in carti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare