Împreună creștem cititori: Oferiți cadouri în cărți

de / November 7th, 2016 / 448 vizualizari

Ne apropiem cu pași vertiginoși către cea mai frumoasă și veselă perioadă din an: Crăciunul. Dincolo de semnificația religioasă, pentru copii sărbătorile de iarnă înseamnă timp petrecut în familie și cadouri, multe cadouri!

Încurajați rudele și prietenii să ofere cărți sub formă de cadouri. Explicați-le aria de interes a copilului și ce cărți are/a citit deja, pentru a nu îi dezamăgi, cumpărându-le dubluri la cărțile pe care le-au parcurs deja.

O idee drăguță pe care am găsit-o pe Pinterest (sursă inepuizabilă de idei creative și ingenioase!) este de a umple calendarul de Advent cu cărți. Acestea trebuie să fie neapărat noi sau cărți cu povești, pot fi cărți de activități (să dea de lucru în lungile zile de iarnă) sau cărți pe care copiii le-au ignorat în ultima vreme și care merită să fie scoase din nou la lumină. Ideea este simplă: se aleg 25 de cărți, se împachetează în hârtie, una câte una, scriind pe ele un număr (puteți lăsa spre data de 25 cărțile cu tematică de Crăciun), copiii vor scoate din ambalaj câte o carte pe zi și în acea zi/seară părinții le vor citi sau se vom juca împreună cu acea carte.

calendar-advent

Totodată, lăsați copiii să aleagă singuri cărțile pe care vor să le ofere cadou altor copii. Încercați să împachetați împreună cadourile în hârtie colorată – surpriza va fi mai mare!

Pe scurt, citiți, citiți și iar citiți împreună! Acesta este cu adevărat cel mai frumos cadou pe care îl puteți face copiilor.

Vezi toate ideile și lasă-ne comentarii cu ideile tale>>

Preia bannerul campaniei pe blogul tău! Dacă ai nevoie de alte dimensiuni, scrie-ne pe [email protected].

Urmărește și susține campania pe Facebook cu hashtagul #impreunacrestemcititori

Mulțumim!

impreuna crestem cititori

# # # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare