Scriitoarea Ruta Sepetys vine la București

de / October 19th, 2016 / 486 vizualizari

Ruta Sepetys, un nume important al literaturii pentru adolescenți și tineri, a acceptat invitația editurii Epica de a se întâlni cu cititorii români. Astfel, autoarea va fi prezentă în București vineri, 21 octombrie 2016.

Scriitoarea va participa, la ora 11:30, la un eveniment organizat în parteneriat cu Biblioteca Națională a României și Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București, în Sala American Corner, din sediul Bibliotecii Naționale a României (etaj 1, Corpul E), ocazie cu care va ține o prelegere legată de subiectul cărții “Printre tonuri cenușii” elevilor de clasa a IX-a de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr. După eveniment, va urma o scurtă conferință de presă.

Ruta Sepetys

La ora 18:00, sunteți așteptați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la evenimentul de lansare în prezența autoarei a romanului “Printre tonuri cenușii”. Alături de Ruta Sepetys vor participa, în calitate de vorbitori: Excelența Sa Domnul Arvydas Pocius, Ambasadorul Lituaniei în România, Domnul Stejărel Olaru, fost director al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România, fost consilier de stat al Primului-ministru pe probleme de securitate națională și fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, autor de cărți de istorie recentă, și Doamna Gabriela Stoica, traducătoarea romanului, doctor în filologie. Evenimentul va fi moderat de Anca Eftime Penescu, directorul Editurii Epica.

Autoarea va lectura un scurt fragment din noua sa carte tradusă în limba română, “Sare aruncată în mare”, iar la final va oferi autografe.

Cei prezenți se vor bucura de un moment muzical susținut de Sânziana Cristiana Mândruț (14 ani), elevă a Colegiului Național de Muzică George Enescu, sectia vioară, alături de prof. acompaniator Olga Podobinschi, pian.

Despre “Printre tonuri cenușii”

Glasul unei fete rupe tăcerea istoriei.

Cartea spune povestea unei tinere, Lina, o adolescentă de cincisprezece ani, fiică de rector universitar, care se pregătește să urmeze din toamnă cursurile Școlii de Arte din Vilnius. Ne aflăm în iunie 1941, când, într-o noapte, bubuituri amenințătoare se aud în ușă, iar din acel moment viața ei și a familiei se schimbă pentru totdeauna. Poliția secretă, NKVD, îi arestează pe Lina, pe mama ei și pe fratele mai mic. Cei trei sunt evacuați din căminul lor, târâți în vagoane, descoperind pe parcurs că destinația era Siberia. Despărțită de tată, Lina încearcă să strecoare indicii în desenele ei, pe care reușește să le expedieze în secret, sperând să ajungă în lagărul unde este el încarcerat. În această sfâșietoare și tragică poveste, Lina se luptă cu disperare pentru viața ei și a celor apropiați, cu singura armă de care dispune: iubirea. Oare iubirea este de ajuns ca s-o țină în viață?

“Puține cărți sunt minunat scrise; și mai puține sunt cu adevărat importante; acest roman întrunește ambele calități.” – THE WASHINGTON POST

Pagina evenimentului

# # # # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare