Împreună creștem cititori: Întâlnire pe nevăzute cu o carte

de / September 26th, 2016 / 630 vizualizari

M-am întâlnit deunăzi cu o doamnă învățătoare care m-a recunoscut după poza de la descrierea de pe site. Mi-a mulțumit entuziasmată pentru primele două sugestii din campanie (Biblioteca clasei / Colțul lecturii și Schimbul de cărți între colegi), spunând că deja le-a pus în practică în clasă, iar elevii au fost foarte încântați. Iar eu am fost și mai încântată!

Propunerea de astăzi este una neoriginală, împrumutată de la americani: întâlnire pe nevăzute cu o carte.

Întâlnirea pe nevăzute cu o carte este o formă haioasă și interesantă de a-i face pe copii să citească și altceva decât preferă în mod normal. «Jocul» este potrivit atât pentru copiii nehotărâți, care încă nu știu ce vor să citească, dar și pentru cititorii pasionați, care vor anticipa cu bucurie și nerăbdare titlul cărții primite.

Regulile sunt simple: fiecare copil alege din biblioteca proprie de acasă o carte, pe criterii doar de el știute, o împachetează în hârtie de ziar (sau maro), scrie pe ambalaj câteva indicii legate de carte și o pune pe catedră; cărțile sunt amestecate și fiecare copil alege pe nevăzute o carte. Pe baza indiciilor copiii pot încerca să ghicească titlul cărții și/sau autorul înainte de a despacheta cartea, iar la următoarea întâlnire fiecare își spune părerea despre cartea citită.

Această idee îi poate încuraja pe copii să citească și alte genuri literare decât cele preferate, iar activitatea în sine devine un joc recreativ și nu o corvoadă.

Vezi toate ideile aici și lasă-ne comentarii cu ideile tale>>

Preia bannerul campaniei pe blogul tău! Dacă ai nevoie de alte dimensiuni, scrie-ne pe [email protected].

Urmărește și susține campania pe Facebook cu hashtagul #impreunacrestemcititori

Mulțumim!

impreuna crestem cititori

Despre campanie aici >>

# # # # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare