Știința și fascinația descoperirii – un eveniment marca Herald

de / September 5th, 2016 / 290 vizualizari

Editura Herald, ASUR și revista Știință & Tehnică vă invită miercuri, 7 septembrie, începând cu orele 18:30, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumelor Un palid punct albastru de Carl Sagan și Destrămarea curcubeului de Richard Dawkins, cele mai recente apariții în colecția „Mathesis”. Se va discuta despre știință, curiozitate și capacitatea omului de a fi fascinat de lumea pe care o descoperă.

Stiinta si fascinatia descoperirii

Invitații serii: Anca Bontaș (profesor de biologie, vicepreședinte A.S.U.R.), Alexandru Anghel (senior editor, Editura Herald), Cristian Român (jurnalist de știință, revista Știință & Tehnică) și Doru Căstăian (profesor de filosofie, contributor bookhub.ro).

Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe bază de rezervare prin Eventbook.

„Priviți din nou acel punct. Acolo ne aflăm noi. Este casa noastră. Suntem noi. Pe acesta și-au trăit și își trăiesc viața toți cei pe care-i iubești, toți cei pe care-i știi, toți cei despre care ai auzit și, până la urmă, toate ființele umane care au existat. Acolo se află totalitatea bucuriilor și suferințelor noastre, mii de religii, ideologii și doctrine economice încrezătoare, fiecare vânător și culegător, fiecare erou și laș, fiecare creator și distrugător de civilizație, fiecare rege și țăran, fiecare tânără pereche îndrăgostită, fiecare mamă și tată, copil plin de speranță, inventator și explorator, fiecare moralizator, fiecare politician corupt, fiecare «superstar», fiecare «lider suprem», fiecare sfânt și păcătos din istoria speciei noastre a trăit acolo – pe un fir de praf suspendat într-o rază de soare.” – Carl Sagan, Un palid punct albastru

„Sentimentul de fascinație reverențioasă pe care ni-l insuflă știința este una dintre cele mai înalte experiențe de care psihicul uman este capabil. Este o pasiune estetică profundă, comparabilă cu cea născută de cea mai aleasă muzică și poezie. Este unul dintre lucrurile care fac într-adevăr ca viața să merite trăită și ne dă acest sentiment chiar și mai eficient atunci când reușește să ne convingă că timpul pe care-l avem de trăit este finit.” – Richard Dawkins, Destrămarea curcubeului

# # # # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare