Goana după cadouri – Wonderful Terrarium

de / August 5th, 2016 / 1,236 vizualizari

Îmi place să primesc cadouri, să fiu surprinsă. Mai mult de atât, îmi place să ofer cadouri. E adevărat că pierd foarte mult timp căutând cadoul perfect, dar nimic nu se compară cu expresia celui care este surprins cu un cadou deosebit. Orele petrecute prin magazine, durerile de picioare, nervii întinși la maximum de aglomerația din magazinele pe care le vizitez (în special în perioada sărbătorilor) sunt date uitării odată cu împachetarea acelui ceva care va aduce zâmbetul cuiva drag.

În cazul prietenilor cititori e relativ simplu. Ori comand o carte online, ori merg într-o librărie și răsfoiesc cărți până o găsesc pe aceea care îmi spune cu toate paginile: pe mine mă va adora, pe mine! Întrebarea care urmează este ce așez alături de acea carte?

Anul acesta, la târgul de carte Bookfest, am descoperit cadoul perfect sau acel ceva de pus alături de o carte. Am scris în articolul dedicat târgului despre terarii, lămpile absolut superbe care ocupau un colțișor în târg dar care erau suficient de atractive pentru a fi observate. M-am oprit atunci, le-am admirat, și am aflat că plantele aflate în acele lămpi sunt speciale. La începutul anului m-am apucat să cresc avocado. De la a nu fi în stare să cresc o floare, oricare ar fi ea, și până la a avea o plantă care are nevoie de apă în fiecare zi e drum lung (da, avocado bea multă apă!). Când am auzit de terarii că au nevoie să fie udate doar o data pe lună, am crezut că este o glumă. Cum se poate așa ceva, am întrebat. Atunci am aflat ce sunt, de fapt, terariile.

“Amplasate într-un bol de sticlă iluminat LED în nuanțe multiple, micro-grădinile Wonderful Terrarium conțin o serie de plante suculente naturale, nepretențioase și extrem de ușor de îngrijit, pe care le-am asortat cu elemente de decor atractive precum obiecte miniaturale, nisipul fin, scoicile sau pietrele naturale.”

lampa1

La momentul respectiv am fost impresionată de faptul că plantele din acele boluri trăiesc cu atât de puțină apă și de aranjamentele deosebite, în special de cele cu fluturi (de fapt, fluturii mi-au atras atenția, recunosc). După o discuție în care am uitat complet că sunt la un târg de carte, l-am rugat pe Valentin să mă anunțe când vor lansa pagina de Facebook și siteul. Pentru ochii mei, terariile au fost acel ceva care a reușit să mă scoată din atmosfera târgului sau, mai bine zis, să îmi arate că târgul de carte nu este despre cărți, ci despre cititori și pasiunile lor.

De curând, am primit un telefon. Am lansat siteul, mi-a spus Valentin. Am simțit din nou entuziasmul care m-a încercat la Bookfest. Am răsfoit fiecare pagină a sitului înainte de a pleca în vacanță și mi-am promis să scriu mai multe la întoarcere.

lampa3

De ce este un terariu cadoul perfect pentru un cititor? În primul rând pentru că are o poveste:

“TERARIUL (Terrarium) (lat. terra, pamant) este o grădină aflată sub sticlă, un fel de acvariu umed sau uscat în care se află pământ cu plante ornamentale. Acesta creează un microclimat asemănător climei de unde provine planta, comportându-se ca un ecosistem. Ele datează din perioada victoriană și se pare că încep să câștige din ce în ce mai mult teren în zilele noastre. Terariile sunt, practic, minigrădini amenajate cu gust, creând diferite peisaje din natură, în funcție de propriile preferințe și de plantele și accesoriile folosite.

Fotosinteza se realizează cu ușurință în terarii pentru că bolurile au pereți din sticlă transparentă. În mod normal, un terariu obișnuit trebuie așezat în apropierea geamului, pentru ca plantele să-și poată absorbi necesarul de lumină; dar, în cazul terariilor noastre, acest lucru nu mai este neaparat necesar, deoarece am adăugat bolurilor de sticlă un sistem de iluminare pe bază de LED, necesar existenței plantelor, dar care conferă totodată întregului terariu o imagine minunată, de basm, extrem de relaxantă.”

Partea care mi-a plăcut în mod deosebit este aceasta:

“Rezistă perioade de 2-3-4 săptămâni fără apă, – se îngrijesc foarte ușor și nu au dăunători, – suportă să fie neglijate perioade lungi de timp, – rezistă la temperaturi ridicate, dar și la diferențe mari de temperatură.”

De asemenea, răsfoind situl wonderfulterrarium.ro am aflat mai multe detalii despre beneficiile terariilor:

“– reprezintă o soluție la problema aerului uscat din casă deoarece într-un terariu este menținut un mediu foarte umed,
– plantele purifică aerul ceea ce ajută la stimularea sistemului imunitar,
– schimbă ambianța din cameră și intensifică starea noastră de bine,
– micul paradis verde ne poate schimba starea de spirit,
– contribuie la ameliorarea stresului cotidian și la îmbunătățirea tonusului nostru,
– benefice pentru sănătate, deoarece sunt capabile de a absorbi poluarea din fumul de țigară, cloroform, benzen, formaldehidă, xilen și tricloretilenă,
– scăderea tensiunii arteriale este influențată de culoarea verde,
– reduc cantitatea de gaze poluante în aer, elimină mirosul neplăcut și absorb radiațiile produse de dizpozitivele electronice (televizoare, monitoare, imprimante),
– puterea de vindecare a unui terariu provine mai mult din interacțiunea persoanei cu acesta decât din simplul fapt de a-l privi și admira,
– este un adaos de culoare și viață în casele și birourile noastre.”

lampa4

terariu3

terariu4

Terarii - dimensiuni - modele

Eu vă recomand cu mare drag terariile. Pentru un cititor este cadoul perfect, vă asigur! (ziua mea este… la anul, din păcate). Ce poate fi mai frumos decât o lampă pe noptieră și nu o lampă oarecare, ci cu o planta absolut superbă în interior?!

Cadouri pentru cei dragi, cadouri corporate, decorațiuni pentru evenimente, cadouri pentru sărbători, grădinile naturale Wonderful Terrarium pot fi personalizate așa cum le doriți. Mai multe detalii – tipuri de suporturi, dimensiuni ale bolurilor, tipuri de iluminare cu LED și prețuri – găsiți pe situl wonderfulterrarium.ro. Eu vă recomand să îi sunați în cazul în care aveți o cerere specială.

# # # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare