Noutăți editoriale de la Publica, Litera și Trei

de / July 14th, 2016 / 346 vizualizari

Nicio săptămâna fără titluri noi! Acesta este motto-ul editurilor, care ne tentează aproape zilnic cu cărți irezistibile. Pentru exemplificare, am ales trei volume proaspăt ieșite de sub tipar.

Adam SmithÎn Cine i-a gătit cina lui Adam Smith? O poveste despre femei și economie, apăruta la editura Publica, omul economic „și-a găsit perechea“: cartea lui Katrine Marçal este erudită și incisivă, instructivă și amuzantă, ușor de citit și pe baza căreia mulți economiști își vor căuta o ascunzătoare.

Adam Smith, părintele economiei politice ilustrează teoria care a modelat înțelegerea modernă a economiei: măcelarul, brutarul și berarul muncesc nu pentru că doresc să-i facă pe clienți fericiți, ci ca să obțină un profit. Dacă pâinea, carnea și berea sunt bune, oamenii le vor cumpăra. Forța motrice a omului economic este, așadar, interesul egoist.

Conform teoriei economice, într-o societate în care fiecare își urmărește interesul propriu, totuși, cine i-a gătit lui Adam Smith cina? Ce „mână invizibilă“ a coordonat viața personală a celebrului gânditor? Nimeni alta decât mama sa.

Katrine Marçal ne convinge cu farmecul unor calități remarcabile, rar degăsit în una și aceeași persoană: documentare solidă în istoria doctrinelor economice, forță analitică, umor acid, scriitură alertă și neconvențională, curajul de spune lucrurilor pe nume și de a-și asuma propunerea unor soluții de schimbare a lumii noastre într-una mai bună și mai echitabilă.

descatusareEditura Litera le-a pregătit cititorilor un nou volum din seria Crossfire – Descătuşarea. Seria Crossfire a fost publicată până în prezent în 42 de țări, devenind unul dintre cele mai mari succese comerciale din lume. Cu peste 18 milioane de exemplare vândute la nivel mondial, seria Crossfire este în curs de ecranizare la casa de producție Lionsgate.

„Cel de-al cincilea roman Crossfire al Sylviei Day aduce un final plin de satisfacții pentru povestea lui Gideon și a Evei. Narându-și fiecare povestea în capitole alternative, Eva și Gideon își mărturisesc atracția fizică explozivă, prețuirea pentru modul în care se ajută să-și vindece vechile traume emoționale și încrederea reciprocă tot mai profundă. Oameni fermecători, locuri elegante, sex fierbinte și o căsnicie pasională transformă acest roman într-un final de serie mișcător și încântător.” – Publishers Weekly

Ultima recomandare de astăzi vine de la editura Trei și prezintă o poveste de dragoste imperială: Ecaterina cea Mare şi Potemkin, de Simon Sebag Montefiore este o carte nominalizată la premiile Samuel Johnson, Duff Cooper şi Marsh Biography.

Ecaterina cea MareAceastă biografie recreează cu însufleţire personalitatea flamboaiantă şi realizările lui Potemkin şi îi redă locul cuvenit ca un adevărat colos al secolului al XVIII-lea.

Volumul este o cronică a relaţiei tumultuoase dintre Potemkin şi Ecaterina, a extraordinarei poveşti de dragoste dintre două personalităţi puternice care au influenţat cursul istoriei. Aducând la viaţă aceste personaje cu destine romaneşti, Montefiore relatează totodată povestea creării Imperiului Rus. O biografie la superlativ – intimă şi panoramică, explodând de viaţă şi pasiune.

“O carte magnifică… Reabilitarea plină de pasiune şi de devotament a eroului lui Montefiore este numai unul dintre nenumăratele atuuri minunate ale acestei cărţi. Realizată în urma cercetării amănunţite a arhivelor ruseşti, este o lucrare ştiinţifică deosebită… O biografie superbă… greu de imaginat că va putea fi întrecută vreodată.” – Frank McLynn

Un singur lucru ne mai rămâne de spus: spor la citit!

Sursa foto

# # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare