Inscrieri la atelierul de scriere creativa cu Marius Chivu si Florin Iaru

de / September 3rd, 2015 / 437 vizualizari

Luna aceasta va incepe o noua editie a atelierului de scriere creativa, atelier pe care l-am urmat si pe care il recomand celor care cochetati cu scrisul.

atelier de scriere creativa cu marius chivu florin iaru

La momentul absolvirii cursului am spus ca: “Atelierul de scriere mi-a deschis usa catre o lume fascinanta si, cu siguranta, este cel mai bun lucru care mi s-a intamplat anul acesta. Am cunoscut oameni minunati, oameni cu un vis comun, acela de a scrie. Le multumesc tutorilor pentru ca au stiut sa ne fie mai mult decat profesori, ne-au fost prieteni si calauze prin lumea cuvintelor, printre carti. Le multumesc pentru ca ne-au oferit o poveste a noastra, povestea in care ne-am scris rolurile, le-am jucat, le-am trait.” Astazi, dupa aproape doi ani de la absolvire, atelierul ramane unul dintre cele mai frumoase lucruri care mi s-au intamplat.

Inscrierile la cea de-a 7-a editie a atelierului de scriere creativa cu Florin Iaru si Marius Chivu sunt deschise pana pe 15 septembrie, participantii sunt asteptati sa trimita o povestire pentru preselectie.

„Calitatea acestui curs este faptul ca eu si Florin sintem foarte diferiti si deseori oferim feedback-uri si sfaturi contradictorii, asa ca nu exista pericolul uniformizarii, fiecare isi alege viziunea care i se potriveste. In principiu noi nu invatam pe nimeni sa scrie, noi ii dezvatam de proastele obiceiuri, le aratam cum sa nu scrie.” (Marius Chivu)

Atelierul se va desfasura la Bucuresti in perioada 22 septembrie – 13 noiembrie, cuprinde 16 intalniri (doua pe saptamana, seara) si se adreseaza scriitorilor debutanti. In urma preselectiei, vor fi alesi in jur de 15 participanti.

Cei care prefera o frecventa redusa si accesul fara preselectie sunt asteptati la Creative Writing Sundays. Intalnirile reincep pe 20 septembrie, au loc o data la doua saptamani si ii au ca invitati pe Cezar Paul-Badescu, Vasile Ernu, Veronica D. Niculescu, Maria Manolescu si Marius Chivu.

Cel mai fragil lucru din lume e talentul. Nefolosit, prost folosit sau umflat cu pompa da rateuri. Apoi, a fi scriitor e o meserie. Cu multe reguli de respectat sau de reinventat. Toata lumea e de acord ca, pentru a picta un tablou sau a interpreta o sonata, e nevoie de ani de studiu, numai cand e vorba de scris te pui si scrii din „preaplinul” inimii.” (Florin Iaru)

Atelierul de scriere creativa este unul dintre proiectele prin care asociatia culturala Brain Fitness urmareste sa creasca o comunitate de tineri scriitori si sa le dea sansa de a se afirma – prin publicarea pe site-ul Revista de Povestiri. Dintre cei peste 90 de absolventi, doi au publicat ulterior atelierului carti de proza scurta, Anca Vieru – Felii de lamaie, Polirom si Cezar Parlog – Flori, fete, fite sau baieti, Tracus Arte.

Mai multe detalii despre atelier si inscrieri aici: http://www.revistadepovestiri.ro/atelierscrierecreativa/

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare